nieuws

Huizenprijzen blijven stijgen

Financiële planning

De huizenprijzen van bestaande koopwoningen blijven omhoog gaan. In februari 2015 zijn de prijzen gemiddeld met 2,4% gestegen ten opzichte van diezelfde maand in 2014. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

Huizenprijzen blijven stijgen

Februari is de elfde maand op rij waarin de prijzen van koopwoningen, vergeleken op jaarbasis, zijn gestegen. Sinds juni 2013, toen het prijsniveau een dieptepunt bereikte, is de ontwikkeling van de huizenprijs weer aan de beterende hand. Het gemiddelde prijsniveau van bestaande koopwoningen lag met € 216.678 afgelopen maand praktisch gelijk aan juli 2003. Vergeleken met juni 2013 lagen de prijzen in januari 3,9 procent%. Ten opzichte van de piek die in augustus 2008 werd bereikt, zijn de huizenprijzen met ruim 18% gedaald.

Het Kadaster maakte eerder deze week al bekend dat er in februari van dit jaar 11.697 verkochte woningen werden geregistreerd. Dat was een stijging van 17% ten opzichte van februari 2014. Over de eerste twee maanden van het jaar ligt de koopdrift 12% hoger dan een jaar eerder.

(ANP)

Reageer op dit artikel