nieuws

Florius komt met sneltoets voor adviseurs en restschuldfinanciering

Financiële planning

Florius komt met sneltoets voor adviseurs en restschuldfinanciering

Florius heeft een Sneltoets Zakelijk Inkomen geïntroduceerd, waarmee een hypotheekadviseur snel en eenvoudig kan zien of een zzp’er voor een hypotheek in aanmerking komt. Daarnaast gaat de hypotheekverstrekker restschuldfinanciering aan nieuwe klanten bieden.

De sneltoets voor adviseurs is beschikbaar op het besloten netwerk voor adviseurs van Florius. De hypotheekadviseur kan daarmee ‘snel en eenvoudig’ het toetsinkomen van een zelfstandig ondernemer berekenen. Dat kan gebruikt worden bij de aanvraag van een hypotheek. En de adviseur weet meteen of de aanvraag in behandeling genomen kan worden.

Met het beschikbaar maken van de restschuldfinanciering voor nieuwe klanten volgt Florius het voorbeeld van ABN Amro. De hypotheekverstrekker schrijft: “Huiseigenaren die willen verhuizen voelen zich vaak gevangen, doordat hun huidige woning onder water staat en de restschuld hen belemmert te verhuizen. Daar gaat Florius nu wat aan doen. Florius biedt  nu ook nieuwe klanten -met en zonder NHG- de mogelijkheid om de restschuld mee te financieren. Tot 115% van de marktwaarde van de woning is het nu mogelijk om bij een nieuwe hypotheekaanvraag de restschuld mee te financieren. Eén van de voorwaarden  is dat de klant de lasten moet kunnen dragen. Florius rekent het reguliere tarief, zonder extra opslag. Voor  de hypotheekadviseur wordt het hierdoor nog aantrekkelijk om dit product aan klanten te adviseren. Bestaande klanten van Florius konden hun restschuld al meefinancieren.”

Reageer op dit artikel