nieuws

Advieskeuze wil ook inzicht bieden in makelaarsbranche

Financiële planning

Vergelijkingssite Advieskeuze.nl gaat met directe ingang consumenten de optie te bieden om een Erkend Aankoopbemiddelaar te zoeken. Bij de start van het thema worden de advieskantoren getoond waar een Erkend Aankoopbemiddelaar werkzaam is. Het is voor Advieskeuze de eerste stap in de makelaarsbranche.

Advieskeuze wil ook inzicht bieden in makelaarsbranche

De opleiding tot Erkend Aankoopbemiddelaar wordt verzorgd door opleidingsinstituut Hoffelijk Financieel. Erkend Aankoopbemiddelaars zijn, schrijft Advieskeuze, “financieel adviseurs die consumenten op professionele wijze kunnen begeleiden bij de aankoop van een woning. Belangrijke onderdelen van de dienstverlening zijn onder andere de waardebepaling, het herkennen van eventuele bouwgebreken, de onderhandeling en de juridische zaken met betrekking tot de aankoop en de koopovereenkomst.”

Christian Bouter (foto), mede-oprichter van Advieskeuze: “Dit is de eerste stap voor Advieskeuze.nl om de dienstverlening binnen de makelaarsbranche transparant en vergelijkbaar te maken. Door te starten met alle Erkend Aankoopbemiddelaars bieden we hen gelijk een openbaar register.” Om in het register van de vergelijkingssite te komen moet de Erkend Aankoopbemiddelaar zich verzekeren bij de BAVAM of Schouten Insurance en moet hij permanente educatie volgen.

Reageer op dit artikel