nieuws

Stichting Geldbelangen wil in gesprek over woekerpolissen

Financiële planning

Stichting Geldbelangen heeft het initiatief genomen om een dialoog tussen verzekeraars en consumenten over de woekerpolisaffaire op gang te brengen. De stichting van voorzitter Rob Goedhart wil niet wachten op juridisch getouwtrek.

Stichting Geldbelangen wil in gesprek over woekerpolissen

“Deze situatie is slecht voor de consument en ook niet goed voor de verzekeraars”, zegt Goedhart over de verschillende woekerpoliszaken die in de rechtszaal worden uitgevochten. Daarom heeft zijn stichting de topmensen van zeven verzekeraars uitgenodigd: Aegon, ASR, Allianz, Achmea, Delta Lloyd, Reaal en Nationale-Nederlanden. Of de verzekeraars ook ingaan op de uitnodiging, durft Goedhart in gesprek met am niet te zeggen: “Je zou kunnen denken dat ze niet komen. Maar het is zoals Cruijff zegt: ‘Je moet schieten, anders kun je niet scoren.’ Dus hebben wij nu maar een poging gedaan.”

Geldbelangen schrijft in de brief aan de verzekeraars dat het de dialoog weer op gang wil brengen: “Wij constateren ook dat er al heel lang niet meer gestructureerd en overkoepelend gepraat wordt tussen verzekeraars en (vertegenwoordigers van) consumenten. Geldbelangen wil die dialoog (weer) op gang brengen omdat we er heilig van overtuigd zijn dat in een open dialoog het probleem rondom de beleggingsverzekeringen (en daarmee ook de sector an sich) tot een voor alle partijen aanvaardbare oplossing te brengen is. Daarom nodigen wij u uit om met vertegenwoordigers van consumenten het gesprek aan te gaan om te bekijken hoe we de (nog) bestaande problemen, zo mogelijk sectorbreed, tot een oplossing kunnen brengen.”

Reageer op dit artikel