nieuws

MUNT en Stater starten MijnHypotheekOnline

Financiële planning

MUNT en Stater starten MijnHypotheekOnline

Hypotheekverstrekker MUNT en hypothecair dienstverlener Stater hebben het platform MijnHypotheekOnline beschikbaar gesteld voor klanten van MUNT. Op dit platform kunnen klanten online en op ieder moment alle relevante informatie over hun hypotheek vinden.

De partijen hopen hiermee hypotheekinformatie toegankelijker te maken en hun dienstverlening klantvriendelijker. Klanten kunnen inl0ggen op het platform en al hun hypotheekgegevens zien: hoeveel er is afgelost, hoeveel rente er is betaald en wanneer de huidige rentevastperiode afloopt. “Het is eigenlijk raar dat, als het gaat om de grootste financiële verplichting die iemand heeft, namelijk de hypotheek, er zo weinig inzicht is”, zegt Menno Luiten, manager Distributie MUNT Hypotheken. “De meeste mensen weten wel ongeveer hoe hoog hun hypotheek is en hoeveel ze hebben afgelost, omdat ze een keer per jaar een overzicht hiervan in de bus krijgen. Maar exact inzicht op ieder willekeurig moment is er niet.”

Met het platform hopen MUNT en Stater meer transparantie te bieden. “Het doel van MUNT Hypotheken en Stater is om de hypotheekmarkt transparanter te maken”, zegt Luiten: “De afgelopen jaren is de hypotheekmarkt onnodig complex gemaakt. Als nieuwe speler streven we ernaar het hypotheekproduct simpel te houden. Een hypotheek is immers gewoon een lening voor een huis.”

Reageer op dit artikel