nieuws

ING krijgt als tussenpersoon ook claim voor woekerpolissen

Financiële planning

Stichting Woekerpolisproces heeft ING voor € 2,5 mld aansprakelijk gesteld voor zijn aandeel in de woekerpolisaffaire. ING zou als tussenpersoon van Nationale-Nederlanden ruim 250.000 beleggingsverzekeringen hebben afgesloten.

ING krijgt als tussenpersoon ook claim voor woekerpolissen

De stichting gaat de strijd tegen ING samen met de advocaten die de zaak tegen NN bij het Europese Hof doen aan. De partijen stellen de bank aansprakelijk voor de schade die mensen opliepen door verzwegen hoge kosten op woekerpolissen. De 250.000 verzekeringen waarbij ING, waaronder ook Postbank, als tussenpersoon van NN optrad zouden volgens de claimende partijen verantwoordelijk zijn voor een totale schade van € 2,5 mld.

Hersteladvies
Pieter Lijesen, voorzitter van Stichting Woekerpolisproces, stelt dat ING met de verkoop van de woekerpolissen zijn zorgplicht heeft geschonden. Hij stelt ING aansprakelijk voor alle woekerpolissen van NN waarbij de bank heeft bemiddeld. “En dat zijn er nogal wat. Want bij iedere ING- of Postbankhypotheek was het de dagelijkse praktijk dat er ook een NN-polis werd afgesloten.” Lijesen vindt ook dat ING als tussenpersoon verplicht is tot kosteloos hersteladvies. “De ING schiet ook hierin in hoge mate tekort. En ook dat rekenen wij de bank zeer zwaar aan.”

(ANP)

Reageer op dit artikel