nieuws

Eigen Huis nodigt criticasters uit voor gesprek over hypotheekadvies

Financiële planning

De Vereniging Eigen Huis heeft onder anderen adviseur Nico van Koesveld uitgenodigd voor een gesprek om een toelichting te geven op de manier waarop de adviesservice van de vereniging hypotheekadvies geeft. Van Koesveld beticht Eigen Huis ervan in sommige gevallen 60% van de bemiddelings- en advieskosten in eigen zak te steken.

Eigen Huis nodigt criticasters uit voor gesprek over hypotheekadvies

Voor het sluiten van een hypotheek voor de eerste woning rekent de Eigen Huis Hypotheekservice € 2.700. Kiest de klant ervoor alleen hypotheekadvies te krijgen, dan betaalt hij € 1.050. “Hypotheekadvies via Vereniging Eigen Huis wordt uitbesteed via andere BV met freelance adviseurs die 40% krijgen van €2.500. Is dat fair?”, zo twitterde Van Koesveld gisteren. Eigen Huis bevestigt dat een freelance adviseur inderdaad € 1.000 ontvangt voor zijn advies. “Eigen Huis Hypotheekservice werkt zoveel mogelijk met eigen medewerkers en maakt in tijden van grote drukte gebruik van freelance adviseurs. Die verstrekken alleen hypotheekadvies en ontvangen daarvoor een vergoeding van circa € 1.000. Het vervolgtraject wordt altijd afgehandeld door de binnendienst van Eigen Huis Hypotheekservice. Onze inkomsten worden gebruikt om de kosten van personeel, bemiddeling, organisatie en huisvesting te kunnen betalen.”
Eigen Huis bestrijdt dat € 2.700 veel is voor advies en bemiddeling: “De bekende adviesketens hanteren vergelijkbare tarieven.” Via Twitter heeft de vereniging Van Koesveld en andere adviseurs uitgenodigd voor een gesprek om de werkwijze toe te lichten.

Reageer op dit artikel