nieuws

Brits Venn Partners nieuwkomer op Nederlandse hypotheekmarkt

Financiële planning

De Britse vermogensbeheerder Venn Partners richt een nieuw hypotheekbedrijf op in Nederland. De Britten willen voor het einde van het jaar de hypotheekportefeuille laten groeien tot € 1 mld. Daarvoor heeft Venn Partners Marc de Moor, eerder directievoorzitter van Argenta Nederland, in dienst genomen.

Brits Venn Partners nieuwkomer op Nederlandse hypotheekmarkt

Een consortium onder leiding van Venn Partners nam eind 2013 al een hypotheekportefeuille van € 500 mln over van GE Artesia over. Voortbouwend op het succes van die transactie heeft het Britse bedrijf nu besloten de Nederlandse markt te betreden met de verstrekking van nieuwe hypotheken voor minstens € 500 mln per jaar. De Britten hebben plannen om de nieuwe portefeuille nog voor het eind van 2015 naar € 1 mld te laten groeien. Venn schrijft: “Het besluit om de Nederlandse hypotheekmarkt te betreden, is een belangrijk onderdeel van Venn’s ruimere strategie om zijn kredietverstrekking in Europa uit te breiden, en speelt in op de algemene trend dat kredietverlening door banken en andere traditionele verstrekkers van krediet afgebouwd wordt ten voordele van andere investeerders.”

De Moor
Voor de stap naar de Nederlandse markt heeft Venn Partners Marc de Moor in de arm genomen. Hij komt over van het Belgische Argenta, waar hij lid van de hoofddirectie en directievoorzitter van Argenta Nederland was. De Moor ziet wel brood in het project van Venn: “Ik heb veel zin om dit voor Venn belangrijke nieuwe bedrijf op te bouwen. Er heerst momenteel in de Nederlandse hypotheekmarkt een interessante en uitdagende dynamiek. Na zeven moeilijke jaren met een daling van de huizenprijs met 20% trekt de markt door groeiend consumentenvertrouwen nu weer aan, met als gevolg ook weer groei in de hypotheekmarkt, met gezonde marges en een positieve houding ten aanzien van nieuwe toetreders.”

Reageer op dit artikel