nieuws

ABN Amro biedt ook nieuwe klanten restschuldfinanciering

Financiële planning

ABN Amro biedt ook nieuwe klanten restschuldfinanciering

ABN Amro biedt alle klanten voortaan de mogelijkheid om de restschuld mee te financieren zonder extra opslag. Tot nu toe was het alleen voor bestaande klanten mogelijk om restschuld mee te financieren.

De bank hoopt op deze manier de doorstroming op de woningmarkt verder te bevorderen. “Bijna de helft van de jonge woningbezitters heeft een restschuld, maar vaak onvoldoende eigen middelen om die mee te financieren. Zij kunnen hierdoor niet doorstromen net nu de woningmarkt aantrekt. Met dit aanbod willen wij hen op weg helpen naar hun volgende woning”, zegt Frans Woelders, algemeen directeur Retail Banking.

ABN Amro biedt klanten de mogelijkheid tot 115% marktwaarde van de woning te financieren inclusief restschuld. Voorwaarde is dat de klant de lasten moet kunnen dragen. Restschuldfinanciering is zowel met NHG als zonder NHG mogelijk.

Op dit moment staat ongeveer een kwart van de huizenbezitters onder water. Ongeveer 80% van de woningbezitters met een restschuldfinanciering bij ABN AMRO is tussen de 30 en 45 jaar oud. De gemiddelde restschuldfinanciering telt €30.000.

Reageer op dit artikel