nieuws

VNO-NCW-voorzitter: ‘Inkomen tot een ton belasten met 35%’

Financiële planning

VNO-NCW-voorzitter: ‘Inkomen tot een ton belasten met 35%’

De inkomstenbelasting in Nederland moet worden herzien om het meer in lijn te brengen met onze buurlanden. Daarvoor pleit VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer vandaag op de Big Improvement Day, een bijeenkomst van leiders uit overheid en bedrijfsleven.

Voor een bruto inkomen tot 100.000 euro zou een inkomstenbelastingtarief moeten gelden van 35%, daarboven een nieuw toptarief van 45%. Daarmee zou 18 miljard euro kunnen verschuiven van de overheidskas naar de portemonnee van burgers. “De operatie is goed voor de concurrentiepositie, de binnenlandse bestedingen en groei van banen”, stelt De Boer.

De maatregel, waarbij het huidige toptarief van 52% komt te vervallen, hoeft volgens de werkgeversvoorman niet in één jaar te worden doorgevoerd. “Zet het perspectief neer en groei er in een aantal jaren naartoe.”

(ANP)

Reageer op dit artikel