nieuws

Verbond wil verzekerbaarheid kankerpatiënten vergroten

Financiële planning

Het Verbond van Verzekeraars en de patiëntenbeweging LevenmetKanker onderzoeken de mogelijkheid om een betere risicobeoordeling mogelijk te maken voor kankerpatiënten die een verzekering af willen sluiten. Volgens het Verbond is dat nu nog lastig.

Verbond wil verzekerbaarheid kankerpatiënten vergroten

De branchevereniging gaat nu onderzoeken of er met de gegevens van het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) een betere risicobeoordeling is te maken dan nu het geval is. De cijfers van het IKNL alleen zijn daarvoor niet voldoende. Het maken van een goede risicobeoordeling is daardoor lastig, waardoor het afsluiten van een levensverzekering voor kankerpatiënten niet altijd makkelijk gaat. Verzekeraars hebben nu afgesproken om de gegevens van het IKNL nu te verrijken met literatuuronderzoek. LevenmetKanker verwacht dat op die manier een betere risicobeoordeling valt te maken.

Reageer op dit artikel