nieuws

HDN: December recordmaand voor hypotheken

Financiële planning

December was een goede afsluitende maand voor hypotheken, meldt het Hypotheken Data Netwerk (HDN). In totaal werden er 28.938 unieke hypotheekaanvragen geregistreerd. Dat was 23% meer dan in november en een ‘all time high’ voor HDN.

HDN: December recordmaand voor hypotheken

Nog nooit registreerde HDN in een maand zoveel hypotheekaanvragen als in de laatste maand van het afgelopen jaar. Ook heel 2014 werd als een recordjaar bestempeld door HDN-directeur Dorine van Basten. “HDN heeft tot en met december van 2014 225.804 unieke hypotheekaanvragen geregistreerd. Dat is bijna 50% hoger in vergelijking met 2013.” Ook ziet HDN een stijging in het gebruik van andere berichtsoorten van het platform, zoals het documentbericht, waarmee op een beveiligde, digitale wijze documenten van hypotheekdossiers worden uitgewisseld tussen intermediair en geldverstrekkers. In december zijn er voor ruim 17.000 dossiers op deze manier documenten uitgewisseld.

Reageer op dit artikel