nieuws

Delta Lloyd verkoopt Duitse levenactiviteiten

Financiële planning

Delta Lloyd verkoopt Duitse levenactiviteiten

Delta Lloyd heeft zijn Duitse levenbedrijf van de hand gedaan. De activiteiten in ons buurland worden verkocht aan Athene Holding. Dat is een op Bermuda gevestigde verzekeringsholding die via dochterbedrijven vooral actief is op de Amerikaanse markt voor pensioensparen.

De levensverzekeringsactiviteiten van Delta Lloyd in Duitsland zijn in 2010 in run-off geplaatst. Op dat moment werden ook de new business-verkopen geëindigd. Hans van der Noordaa, de voorzitter van de Raad van Bestuur van Delta Lloyd, geeft aan dat de verkoop past in het plan van de verzekeraar om zich te concentreren op Nederland en België: “Deze transactie draagt bij aan de strategische focus op onze kernmarkten in Nederland en België. Wij zijn verheugd dat Athene, als nieuwe eigenaar van onze Duitse activiteiten, zich zal inzetten voor de belangen van de polishouders en de medewerkers van Delta Lloyd Duitsland.”

Reageer op dit artikel