nieuws

CBS: bestaande koopwoningen 0,9 % duurder in 2014

Financiële planning

CBS: bestaande koopwoningen 0,9 % duurder in 2014

Bestaande koopwoningen zijn in 2014 0,9 % duurder in vergelijking met een jaar eerder. Dit blijkt uit onderzoek van het CBS en het Kadaster. Het is voor de eerste keer sinds de crisis, dat de jaarcijfers weer stijgen.

De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) presenteerde vorige week ook al haar spectaculaire cijfers. Zo maakte de NVM bekend dat hun makelaars ruim 30% meer woningen hadden verkocht in het laatste kwartaal van 2014 dan in dat van 2013. Ook lagen de verkoopprijzen over het hele jaar 3,5 % hoger dan een jaar eerder. Het verschil in percentage wordt veroorzaakt omdat het CBS de prijs iets anders berekent en alle verkoopcijfers meeneemt.

Het Kadaster zag ook een aanzienlijke stijging van het aantal verkochte huizen. In vergelijking met 2013 werden er 42,7 % meer huizen verkocht in 2014.

Reageer op dit artikel