nieuws

Vollebregt maakt doorstart met ‘uitvaartgerelateerde diensten’

Financiële planning

Maurice Vollebregt heeft na het faillissement van zijn Vollebregt Beheer een nieuw bedrijf in de lucht gebracht. Met zijn nieuwe bedrijf Persephone Uitvaartdiensten begint hij ‘een consumentencollectief dat zich richt op uitvaartgerelateerde diensten’.

Vollebregt maakt doorstart met ‘uitvaartgerelateerde diensten’

Met Persephone zet Vollebregt de activiteiten van het gewraakte Thanatos Uitvaartdiensten voort. Daarmee kwam hij afgelopen jaar onder vuur te liggen bij Radar. Thanatos stelde een uitvaartakte op aan de hand van gesprekken met klanten en bracht daar, volgens Radar, zonder te vertellen een bedrag van € 187,50 in rekening. De oproer die de uitzending veroorzaakte leidde uiteindelijk tot het faillissement van Vollebregt Verzekeringen, omdat verzekeraars de samenwerking beëindigden en incassopartners de geldkraan dichtdraaiden.

Experimenteel
Met het nieuwe Persephone biedt Vollebregt opnieuw de overlijdensakte aan, maar hij zegt wel geleerd te hebben van de lessen van Thanatos. Vollebregt: “Thanatos was nog redelijk experimenteel, dat was ook een van de redenen dat het snel onder vuur is genomen. Maar als je kijkt naar de gesprekken die gevoerd zijn met CFD, daaruit bleek dat het initiatief goed was, maar de uitvoering niet optimaal. De leerfase hebben we nu al gehad en ik blijf erbij dat het concept zeer levensvatbaar is en iets waar de Nederlandse consument behoefte aan heeft.”

Persephone biedt, naast de overlijdensakte, ook ‘te zijner tijd korting op de uitvaart’. Vollebregt: “Er zit veel lucht in de branche, dat heeft ook te maken met verzekeraars. Als iemand overlijdt zijn de nabestaanden emotioneel en niet kritisch op wat iets kost. Daar wordt bewust of onbewust gebruik van gemaakt. Wij zorgen ervoor dat iedereen die aangesloten wordt een korting krijgt en standaard drie offertes van uitvaartverzorgers krijgt, zodat er echt iets te vergelijken is.” Consumenten kunnen voor € 49,95 per jaar lid worden van Persephone. Vollebregt: “We doen geen automatische incasso’s meer en het lidmaatschap is altijd opzegbaar. We hebben wel wat geleerd van de Thanatos-fase.”

Faillissement
Het faillissement van Vollebregt Beheer is intussen nog in behandeling bij de curator. Met nog niet alle advieskantoren waarvoor Vollebregt advieswerkzaamheden uitvoerde zijn de losse eindjes naar tevredenheid afgewikkeld, maar daarover maakt Vollebregt zich geen zorgen. “Alle adviesdossiers zijn inmiddels gesloten, ik denk dat het nog een redelijk waardig einde van Vollebregt Verzekeringen is geworden.”

Reageer op dit artikel