nieuws

‘NN wil niet praten over woekerpolisschikking’

Financiële planning

Nationale-Nederlanden weigert het overleg over een woekerpolisschikking aan te gaan met de Consumentenbond en Wakkerpolis. Dat zou blijken uit een brief die in het bezit is van het onderzoeksjournalistiekplatform Follow The Money.

‘NN wil niet praten over woekerpolisschikking’

Advocaat Adriaan de Gier, een van de mannen achter Wakkerpolis, nodigde verzekeraar onlangs uit voor een gesprek met de claimorganisatie en de Consumentenbond. Maar NN wilde niet ingaan op het gesprek, waardoor de weg richting een collectieve procedure is geopend. De wet eist namelijk dat beide partijen eerst in gesprek met elkaar gaan om tot een schikking te komen. Pas daarna is er de mogelijkheid om de rechter te vragen te oordelen in de zaak.

Geen voorwaarden vooraf
Een woordvoerder van NN laat weten: “Wij willen eerst graag een verkennend gesprek, naar aanleiding daarvan kijk je verder. We beginnen niet met voorwaarden vooraf.” In de brief laat de verzekeraar weten de oplossing vooral te zien in ‘individuele klantadvisering’. De Gier noemt de aanpak van NN ‘pure struisvogelstrategie’. “Wat NN wil is alleen een-op-eencontact met de klant, zonder deskundige externe adviseur erbij.”

Marcel Hooft van Huysduynen van de Consumentenbond is ook niet te spreken over de weigering van NN. “Onze indruk is dat NN weinig ruimte laat voor constructief overleg. Wij horen niets over de schade in het verleden, daar lijken ze niet over te willen praten.” Wel heeft NN toegezegd informatie te leveren aan belangenorganisaties over individuele polissen. De Gier verwacht, als er geen schikking komt, de procedure tegen NN in september te starten.

Reageer op dit artikel