nieuws

Nederlanders bedenken alternatief voor moeilijke hypotheektermen

Financiële planning

Via sociale media hebben Nederlanders gereageerd op een oproep van De Hypotheker om alternatieven te bedenken voor complexe hypotheektermen. De hypotheekketen zocht duidelijkere termen voor bijleenregeling, eigenwoningforfait en bereidstellingsprovisie.

Nederlanders bedenken alternatief voor moeilijke hypotheektermen

Volgens een onderzoek van De Hypotheker onder 1.000 respondenten zou ruim 4 op de 10 Nederlanders die ooit een hypotheek afsloot niet of nauwelijks bekend zijn met moeilijke vaktermen. De meest onbekende is de bereidstellingsprovisie, daarvoor bedachten mensen na de oproep van de hypotheekketen de term offerteverlengingskosten. Voor bijleenregeling werd de meeneemregeling bedacht. Als alternatief voor eigenwoningforfait bedachten de Nederlanders eigenhuisbelasting.

“Als mensen een hypotheek afsluiten, komt hierbij in korte tijd veel op hen af en is het soms moeilijk om door de vele ingewikkelde vaktermen het bos te blijven zien”, zegt Twan Cats, commercieel directeur van De Hypotheker. “Wij willen mensen hierbij een helpende hand bieden. Zo kan een gesprek met een onafhankelijke adviseur veel duidelijkheid bieden. Op deze manier proberen wij huizenkopers te ondersteunen bij het nemen van een weloverwogen beslissing die is gebaseerd op begrijpelijke informatie. Door consumenten zelf mee te laten denken, hopen we een volgende stap te kunnen zetten in het ontzorgen van klanten.”

Reageer op dit artikel