nieuws

Flexfront neemt afscheid van elf geldverstrekkers

Financiële planning

Inkoopcombinatie Flexfront neemt met ingang van het nieuwe jaar afscheid van elf geldverstrekkers. De serviceorganisatie gaat alleen verder met Hypotrust, Lloyds Bank en Munt Hypotheken, de aanbieders die zij ook via zusterbedrijf FirstBrick bedient. Directeur Christiaan Schipper erkent dat dat geen uitgebreid aanbod is. “Maar we kunnen zo wel zuiver zaken doen. Uiteraard hopen we het aantal aanbieders in de toekomst weer uit te breiden.”

Flexfront neemt afscheid van elf geldverstrekkers

FlexFront stopt de samenwerking met ABN Amro, Aegon, ASR, Direktbank, Florius, ING, Nationale-Nederlanden, Reaal, Syntrus Achmea, Westland Utrecht Bank en Woonfonds. “Sinds het provisieverbod in 2013 ontvangt FlexFront van deze geldverstrekkers, ondanks de door de AFM ingevoerde ontheffingsmogelijkheid, geen vergoeding meer voor de werkzaamheden die zij voor hen uitvoert”, zo luidt de verklaring van de serviceprovider.

Toekomst
Schipper verwacht dat de traditionele serviceproviding zijn langste tijd gehad heeft. “Wij zien meer toekomst in de uitbestedingsactiviteiten die wij uitvoeren met ons zusterbedrijf FirstBrick.” FirstBrick is de organisatie die binnen FlexFront de uitbestede werkzaamheden voor aanbieders uitvoert. Na het recente vertrek van Argenta staan ook daar alleen nog Hypotrust, Lloyds Bank en Munt in de boeken. Schipper erkent dat het besluit van Flexfront ingrijpend is en een aantal kantoren zal raken. “Maar er zijn voor hen voldoende alternatieven in de markt.”

Aanvraagdesk
Met ingang van 1 januari 2015 is FlexFront de aanvraagdesk voor de arrangementen Hypotrust, Lloyds Bank en Munt Hypotheken. Schipper: “Munt Hypotheken heeft bij haar introductie in september gekozen voor een gefaseerde uitrol. We hebben veel aanmeldingen gehad en vanaf januari 2015 starten we met een intensieve distributie-uitrol voor de FlexFront kantoren. Elke week krijgt een nieuwe groep kantoren de beschikking over het Munt-arrangement.”

Algemeen directeur
FlexFront kondigt in één adem aan dat Patricia Boer per 1 januari 2015 is benoemd tot algemeen directeur. Boer is mede-aandeelhouder van FlexFront en was tot 2011 binnen FlexFront werkzaam als directeur Operations. Schipper blijft in dienst van Flexfront en gaat in 2015 projectmatig werkzaamheden verrichten.

Reageer op dit artikel