nieuws

Conservatrix stopt ook met levensverzekeringen

Financiële planning

Conservatrix stopt ook met levensverzekeringen

Conservatrix zal in het komende jaar geen nieuwe levensverzekeringen meer verstrekken. De verzekeraar bracht eerder deze maand al naar buiten dat het ging snijden in de organisatie en geen nieuwe collectieve pensioenen meer afsloot. Daar komt deze nieuwe maatregel nu bovenop.

Begin deze maand zei Conservatrix ‘onveranderd door te gaan met het aanbieden van’ de Uitvaartkosten-, Overlijdensrisico-, Direct Ingaande Lijfrente- en Direct Ingaande Pensioenverzekering. Maar door dat voornemen wordt nu ook een streep gehaald. “We stoppen met het aanbieden van nieuwe levensverzekeringen”, zegt hoofd marketing Maarten de Jonge in gesprek met am. “De redenen zijn gelijk aan die om te stoppen met het collectieve pensioen. We doen dit om de belangen van de bestaande polishouder voorop te stellen.” De maatregel eerder deze maand was volgens Conservatrix noodzakelijk om te voldoen aan de eisen van Solvency II.

Op de site van Conservatrix wordt intussen ook al aangegeven dat er vanaf 1 januari 2015 geen nieuwe offertes voor de levensverzekeringen. De geldigheidsduur van bestaande offertes blijft ongewijzigd. De beslissing zal waarschijnlijk ook ingrijpende gevolgen hebben voor de organisatie hebben. De Jonge: “Het gaat ons om de bestaande polishouders, die willen we blijven bedienen. Daar blijven we werkzaamheden voor verrichten. Maar het zal alleen nog maar onderhouden zijn. Dat zal ook gevolgen voor de organisatie hebben, maar hoe de nieuwe situatie eruit gaat zien is nog niet bekend.”

Reageer op dit artikel