nieuws

AFM krijgt 25.000 meldingen van Vereniging Woekerpolis

Financiële planning

Vereniging Woekerpolis.nl heeft dinsdag de 25.000 meldingen die zijn binnengekomen via het woekermeldpunt overhandigd aan de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Uit de meldingen blijkt dat slechts 5% van de zaken opgelost is. Het gemiddelde rapportcijfer voor de verzekeraar is een 3.

AFM krijgt 25.000 meldingen van Vereniging Woekerpolis

Ab Flipse, voorzitter van de vereniging: “Het vertrouwen is nog ver te zoeken. Verzekeraars sturen hun klanten wel brieven, maar die durven daar niet op in te gaan. De angst om opnieuw belazerd te worden, is nog te groot. Verzekeraars hebben wat dat betreft nog een lange weg te gaan.” Woekerpolis.nl deed nadat er 20.000 meldingen binnen waren gekomen al uitgebreid verslag van de resultaten. De extra binnengekomen 5.000 meldingen bevestigen volgens de vereniging het beeld dat in die resultaten worden geschetst.

De AFM liet weten dat het ‘erkentelijk’ is voor het doorgeven van de meldingen. De toezichthouder laat in een reactie weten: “De AFM volgt de ontwikkelingen in dit dossier aandachtig en stimuleert de sector tot het ondernemen van actie om uiteindelijk de positie van de klant daadwerkelijk te verbeteren. Bij signalen dat zij zich niet aan deze regels houden, spreekt de AFM hen hierop aan. Bij structurele signalen dat de kwaliteit marktbreed te wensen overlaat, kan de AFM een nader onderzoek starten. De AFM zal vanuit haar rol als onafhankelijk toezichthouder de meldingen en analyse van de Vereniging Woekerpolis.nl meenemen in haar toezicht.”

Reageer op dit artikel