nieuws

Nog twee ton over van verzekeringsgeld gifmoord

Financiële planning

De verzekeringsmaatschappij die voor € 250.000 werd opgelicht door Ada S., de 52-jarige vrouw die gisteren tot twintig jaar cel werd veroordeeld voor de ‘gifmoord’ op haar tweede echtgenoot, kan waarschijnlijk nog twee ton van het bedrag tegemoet zien. Dat stond op de spaarrekening van de nieuwe partner van Ada S. 

Nog twee ton over van verzekeringsgeld gifmoord

De 52-jarige vrouw uit Brabant heeft volgens de rechtbank in Leeuwarden haar tweede echtgenoot in 2012 met een giftig mengsel van medicijnen gedood. De familie van het slachtoffer uit Franeker kreeg argwaan toen de vrouw weinig emotie toonde na de dood van haar echtgenoot en snel de financiële zaken wilde afhandelen, zoals het opstrijken van de levensverzekering ter waarde van € 250.000. Die had ze twee maanden voor zijn dood afgesloten door zijn handtekening te vervalsen. Voor het overlijden van haar eerste man kreeg ze eerder al drie ton uitgekeerd. Ook in dat geval werd ze verdacht van moord, maar die zaak kreeg het openbaar ministerie niet rond.

Oplichting
Volgens de rechter is ze bij het oplichten van de verzekeraar ‘berekenend en planmatig’ te werk gegaan. Op 26 juni 2012 heeft ze zonder medeweten van haar echtgenoot via internet op zijn naam een overlijdensrisicoverzekering aangevraagd bij een verzekeraar en daarbij zijn handtekening vervalst. Op het aanvraagformulier gaf ze het adres van haar zoon op. Zo voorkwam ze dat er post omtrent de verzekering op het werkelijke woonadres zou verschijnen. Zij was zelf de begunstigde van de verzekering, de ingangsdatum was 1 juli 2012 en de looptijd was 5 jaar. Ada S. had bewust voor deze looptijd en de hoogte van het uit te keren bedrag gekozen omdat er dan geen medische keuring nodig was. Kort voor het overlijden van haar echtgenoot stuurde ze een mail naar de verzekeraar met een verhuisbericht naar het werkelijke adres. Uiteindelijk streek ze eind oktober 2012 de € 250.000 op.

Rekening
Uit de stukken blijkt dat het uitgekeerde geld voor € 200.000 is gestort op een rekening van de nieuwe partner van Ada S.. In november 2013 is beslag gelegd op het geld dat op zijn spaarrekening stond. De rechtbank kan uit de stukken echter niet opmaken welk geldbedrag er ten tijde van de inbeslagname op de spaarrekening stond. “De rechtbank is van oordeel dat het onbekend inbeslaggenomen geldbedrag tot maximaal € 200.000 moet worden bewaard ten behoeve van de verzekeringsmaatschappij.”

Reageer op dit artikel