nieuws

Meer verkochte woningen en gedwongen verkopen

Financiële planning

Het aantal verkochte woningen zit nog steeds in de lift, blijkt uit cijfers van Het Kadaster. Ten opzichte van oktober 2013 werden er in oktober 2014 44,6% meer huizen verkocht. Maar ook het aantal gedwongen huisverkopen steeg.

Meer verkochte woningen en gedwongen verkopen

In de afgelopen maand werden er 216 huizen via een executieveiling verkocht. Dat waren er 9,6% meer dan een jaar geleden. In totaal wisselden in oktober 14.353 huizen van eigenaar. Dat is ook een forse stijging (10,8%) ten opzichte van september van dit jaar. De stijging geldt voor alle woningtypen, maar vooral vrijstaande woningen werden vaker verkocht. De toename was het minst groot bij twee-onder-een-kapwoningen. Het aantal verkochte hypotheken kwam vorig jaar uit op 20.179, een toename van 35% ten opzichte van een jaar eerder.

Reageer op dit artikel