nieuws

CDFD adviseert positief over gelijkstelling LHP-diploma’s

Financiële planning

Het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD) heeft een positief advies uitgebracht over het gelijkstellen van de Leergang Hypothecaire Planning (LHP) aan meerdere Wft-examens. De Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners (NVHP) diende dit verzoek samen met de Stichting Certificering Erkend Hypothecaire Planners in.

CDFD adviseert positief over gelijkstelling LHP-diploma’s

Als de gelijkstelling wordt goedgekeurd, houdt dit in dat adviseurs met een LHP-diploma niet meer de Wft-modules Basis, Consumptief Krediet, Hypothecair Krediet en Levensverzekeringen hoeven te halen. Daardoor hebben hypothecair planners het recht om deel te nemen aan het PEplus-examen Hypothecair Krediet, zonder eerst de Wft-modules te moeten halen. Als dat examen gehaald wordt, is de adviseur ook vrijgesteld voor het PEplus-examen Consumptief Krediet.

Eerder kregen FFP-leden al vrijstelling voor dezelfde Wft-examens. Destijds liet de NVHP ook al weten dat het om een gelijkstelling van diploma’s had gevraagd.

Beperkte groep
Geert Hendrikx, voorzitter van de NVHP: “Onderzoek onder onze leden heeft uitgewezen dat deze gelijkstelling maar voor een beperkt aantal Erkend Hypothecair Planners van belang is. Het overgrote deel van de leden heeft in het verleden hun Wft-diploma’s behaald. Maar met name bij leden die werkzaam zijn (geweest) bij aanbieders, is er een aantal dat destijds op grond van het bedrijfsvoeringsmodel interne opleidingen heeft gevolgd die niet kwalificeren voor gelijkstelling. Doordat deze leden ook met succes het diploma Leergang Hypothecaire Planning hebben behaald, besparen deze leden zich veel tijd en geld doordat ze via deze gelijkstelling nu nog ‘alleen’ de PEplus-examens behoeven af te leggen.”

De gelijkstelling zou gelden voor onderstaande diploma’s, als die behaald zijn voor 31 december 2013:

  • Fontys Hogeschool Financieel Management & Dukers & Baelemans Opleiding en Advies;
  • Fontys Hogeschool Financieel Management & Elsevier Financiële Educatie /Elsevier Baard;
  • Fontys Hogeschool Financieel Management & Lindenhaeghe;
  • Fontys Hogeschool Financieel Management & Nibe-SVV;
  • Fontys Hogeschool Financieel Management & Reaal College;
  • Fontys Hogeschool Financieel Management & Stichting Certificering Erkend Hypothecaire Planners.
Reageer op dit artikel