nieuws

‘Bankproducten lijfrente beter dan verzekeringsproducten’

Financiële planning

Bankproducten winnen het op gebied van lijfrente van de verzekeringsproducten. Dat stelt MoneyView, dat onderzoek deed naar de producten. “Een vergelijking tussen bankspaarproducten die het meest opleveren met verzekeringsproducten die het minst opleveren laat verschillen zien tot wel 50% in opbrengst”, stelt het onderzoeksinstituut.

‘Bankproducten lijfrente beter dan verzekeringsproducten’

De vijf sterren op het gebied van prijs gaan dan ook allemaal naar bankproducten: lijfrente spaarrekening van ASR Bank, Extra Pensioen Sparen van Centraal Beheer Achmea en Aanvullend PensioenSparen van Nationale Nederlanden Bank. Op het gebied van flexibiliteit waren er wel vijf sterren voor één verzekeringsproduct, de KoopSommenVerzekering van Interpolis. De overige vijfsterren gingen naar bankproducten van Allianz (Lijfrentespaarrekening) en Delta Lloyd Bank (Lijfrente Groeirekening).

Direct ingaande lijfrentes
Bij de direct ingaande lijfrentes lagen de verhoudingen iets anders. Op het gebied van flexibiliteit waren er vijf sterren voor drie verzekeringsproducten: Garantie Inkomen van Aegon, Zuivere Lijfrente van Reaal en SNS Garantie Lijfrenten van SNS Bank. Op het gebied van prijs was de maximale score voor Lijfrente Uitkeren van Aegon Bank, Extra Pensioen Uitkering van ASR Bank en Extra Pensioen Inkomen van Centraal Beheer Achmea.

Reageer op dit artikel