nieuws

VEH: ‘Negatief sentiment onder kopers verdwenen’

Financiële planning

Volgens de Eigen Huis Marktindicator van de Vereniging Eigen Huis (VEH) heeft het vertrouwen van huizenkopers in de woningmarkt een nieuw hoogtepunt bereikt. De indicator bereikte de hoogste stand sinds de invoering in 2004.

VEH: ‘Negatief sentiment onder kopers verdwenen’

De Eigen Huis Marktindicator steeg in september naar 100 punten. Dat betekent dat het negatieve sentiment onder huizenkopers is verdwenen, aangezien 100 punten inhoudt dat het consumentenvertrouwen neutraal is. De VEH zoekt de verklaring voor het gestegen vertrouwen in de lage hypotheekrente in combinatie met de fors gedaalde huizenprijzen. De VEH: “Ook het ruime koopaanbod draagt hieraan bij. Ten slotte zorgt het kabinet voor relatieve rust onder huiseigenaren. De regering zegt geen nieuwe maatregelen in petto te hebben die de betaalbaarheid van een woning verder aantasten.”

Het consumentenvertrouwen van 100 punten is de hoogste stand sinds de Marktindicator tien jaar geleden werd opgezet. Destijds, ruim voor de crisis, gaf de indicator 92 punten aan.

Reageer op dit artikel