nieuws

Misverstand om uitspraken Dijsselbloem

Financiële planning

Minister Dijsselbloem is verkeerd begrepen toen hij vorige week zei dat banken vaker nee moeten zeggen bij het verlenen van krediet. Volgens staatssecretaris Wiebes, die de minister verving tijdens het wekelijkse vragenuur, doelde Dijsselbloem op het verleden.

Misverstand om uitspraken Dijsselbloem

Dijsselbloem zei vorige week in Bank/Wereld, het blad van de Nederlandse Vereniging van Banken, dat banken vaker nee zouden moeten zeggen als consumenten of bedrijven een lening af willen sluiten. Banken zouden klanten juist moeten beschermen tegen de risico’s van een lening vond Dijsselbloem. Maar volgens Wiebes waren zijn uitspraken verkeerd geïnterpreteerd. Dijsselbloem zou namelijk doelen op de situatie voor de kredietcrisis, niet op de huidige omstandigheden.

Reageer op dit artikel