nieuws

Finalisten voor FFP-financieel planner 2014 bekend

Financiële planning

Federatie Financieel Planners heeft de drie finalisten voor de verkiezing ‘FFP-Financieel planner van het jaar 2014’ bekendgemaakt. De finale vindt plaats op donderdag 9 oktober tijdens het FFP-congres in Nieuwegein.

Finalisten voor FFP-financieel planner 2014 bekend

De finalisten zijn Jasper Horsthuis van De Scheidingsdeskundige uit Meerssen, Sietze Alkema van Omnyacc GoesDeen uit het Noord-Hollandse Grootebroek en Alex Erlings van Rabobank Drechtsteden uit Hendrik Ido Ambacht.

Tijdens het FFP-congres op 9 oktober gaan de drie genomineerden de strijd aan in de finaleronde wie de titel ‘FFP- Financieel planner van het Jaar’ mag overnemen van Greet Vernooij die vorig jaar de eerste ‘FFP-planner van het jaar’ werd. De finale bestaat uit een elevator-pitch van de kandidaten. De bezoekers van het congres kunnen hun stem uitbrengen, die voor 50% meetelt in de eindscore. De jury bepaalt de andere helft van de eindscore. De jury beoordeelt op: het juist interpreteren van de wensen van de klant en het bieden van een passende en inhoudelijk juiste planning, op zo’n manier overgebracht dat de klant het goed begrijpt.

FFP-directeur Bert Sonneveld: “Een planner die het FFP-keurmerk waardig is, moet goed scoren op de onderdelen en in staat zijn om een duurzame vertrouwensrelatie met zijn of haar klant op te bouwen. Hiermee hopen we bij te dragen aan het herstel van het consumentenvertrouwen in de hele financiële sector. Als je dat goed doet, ben je met recht de planner van het jaar.”

De winnaar ontvangt, naast de titel, een intensieve vaardigheidstraining of een ondernemerscursus naar keuze. Ook mag hij op donderdag 15 oktober de Amsterdamse beurs openen met de traditionele gongslag.

Reageer op dit artikel