nieuws

FFP-leden krijgen vrijstelling voor Wft-examens

Financiële planning

FFP-leden krijgen vrijstelling voor Wft-examens

Minister Dijsselbloem heeft FFP-leden een cadeautje gegeven tijdens het jaarlijkse FFP-congres. Alle FFP-gecertificeerde financieel planners die het PE-programma hebben gevolgd, kunnen instromen in het nieuwe financiële stelsel.

Dijsselbloem vertelde in een videoboodschap dat hij op advies van het CDFD heeft besloten dat de FFP-ers een vrijstelling krijgen voor de Wft-examens Basis, Leven, Consumptief Krediet en Hypothecair Krediet. FFP-directeur Bert Sonneveld: “We beschouwen deze vrijstelling als een groot compliment. De eisen die wij als beroepsorganisatie aan onze leden stellen zijn dus altijd al goed geweest. Het keurmerk FFP staat voor kwalitatief en objectief advies. De combinatie van onze gedragsregels en tuchtrecht biedt de consument zekerheid. Onze leden doen hun werk uiterst zorgvuldig en we zullen er op blijven toezien dat ze dat blijven doen.”

Gejuich
Dijsselbloems mededeling leidde tot gejuich in de zaal. De minister vertelde ook het herstel van consumentenvertrouwen voor hem heel belangrijk is. Het nieuwe vakbekwaamheidsstelsel moet bijdragen aan het herstel van dat vertrouwen. Dat de FFP bovenop dit stelsel zelf het FFP-keurmerk waarborgt, is aan de federatie zelf, zei de minister.

Bekijk hieronder het gesprek tussen Sonneveld en Dijsselbloem.

Reageer op dit artikel