nieuws

Argenta stopt met intermediair, FlexFront kiest voor MUNT

Financiële planning

Argenta stopt vanaf 2015 met zaken doen met het zelfstandig onafhankelijk intermediair. Dat blijkt uit een persbericht van FlexFront, dat aangeeft om die reden de samenwerking met Argenta met ingang van volgende week al stop te zetten. In plaats daarvan kiest de inkoopcombinatie voor de distributie van MUNT Hypotheken.

Argenta stopt met intermediair, FlexFront kiest voor MUNT

Het persbericht leest: “Argenta wenst de samenwerking met onder andere FlexFront per 2015 te beëindigen en heeft de strategische keuze gemaakt alleen nog hypotheekdistributie toe te staan via de (grotere) ketens. Om de consumenten geen onnodige hobbels in het acceptatieproces te laten ervaren, heeft FlexFront besloten de distributie van Argenta te stoppen per 5 november. Dit betekent dat alle aanvragen die tot en met die datum binnen komen nog worden afgewikkeld. Dit geldt ook voor alle huidige lopende dossiers.”

MUNT
FlexFront baalt van de beslissing van Argenta om zelfstandige onafhankelijke adviseurs in het vervolg links te laten liggen, zegt directeur Christiaan Schipper. “Wij betreuren dit strategische besluit van Argenta omdat FlexFront in de basis van mening is dat alle hypotheekproducten ter beschikking moeten staan voor alle consumenten. Helaas kiest Argenta nu een andere weg en zijn wij genoodzaakt de door Argenta gewenste beëindiging van de samenwerking tot uitvoer te brengen. Wij hebben dit vandaag per brief meegedeeld aan alle advieskantoren die de beschikking hadden over het Argenta arrangement via FlexFront.”

Ter vervanging biedt FlexFront nu versnelde distributie aan van MUNT Hypotheken. Schipper: “Ruim een maand geleden hebben wij MUNT Hypotheken geïntroduceerd. Voor de distributie is gekozen voor een gefaseerde introductie. Wij hebben echter gemeend dat alle advieskantoren die via FlexFront toegang hadden tot Argenta per direct een aanstelling krijgen om MUNT Hypotheken aan te vragen. Wij hebben de afgelopen dagen alles in het werk gesteld om de kantoren die Argenta verliezen zodanig te faciliteren dat zij per vandaag MUNT-aanvragen kunnen doen. Wij zijn er trots op om te zeggen dat dit inderdaad is gelukt.”

Reageer op dit artikel