nieuws

RegioBank trekt in bij Spar-buurtwinkels

Financiële planning

RegioBank gaat bij wijze van proef in vijf Spar-winkels een serviceloket met geldautomaat inrichten. Dat gebeurt in plaatsen in Nederland waar steeds meer voorzieningen verdwijnen.

RegioBank trekt in bij Spar-buurtwinkels

De partijen slaan de handen ineen ‘om de leefbaarheid te bevorderen en de lokale economie te ondersteunen’. Met de ‘bank in de buurtwinkel’ willen RegioBank (530 vestigingen) en Spar (ruim 500 winkels) ervoor zorgen dat bancaire dienstverlening terugkeert in dorpen waar deze verdween of gaat verdwijnen.

Adviseur
RegioBank werkt doorgaans samen met assurantiekantoren die hun dienstverlening willen uitbreiden met bankzaken. Nu start het met Spar een proef in dorpen in krimpgebieden om zowel contant geld beschikbaar te stellen en een extra serviceloket in te richten. Minimaal één dagdeel in de week wordt de servicebalie bemand door een zelfstandig adviseur van RegioBank. Klanten kunnen bij deze servicebalie terecht voor vragen rondom sparen en betalen.

Proef
RegioBank en Spar starten met een proef in vijf dorpen in ‘krimp- en anticipeergebieden’. De daar opgedane ervaringen worden gebruikt om in meer dorpen een serviceloket in te richten.

Reageer op dit artikel