nieuws

D&O: Oversluiten ORV is lastig

Financiële planning

Het oversluiten van een overlijdensrisicoverzekering (ORV) die verpand is aan een hypotheek is in de praktijk zeer lastig. Dat concludeert Bureau D&O in zijn nieuwsbrief Actueel. D&O zal zelf ook onderzoek verrichten naar het oversluiten van ORV’s.

D&O: Oversluiten ORV is lastig

D&O concludeert dat het voor veel verzekerden die in het verleden een ORV hebben afgesloten interessant is om te kijken of zij die kunnen oversluiten. D&O schrijft: “Ook bij dit ogenschijnlijk eenvoudige product is een deskundig financieel advies vaak in het belang van de klant. Bureau D&O krijgt echter in toenemende mate signalen dat, als de bestaande ORV is verpand aan een hypotheekverstrekker, het feitelijk oversluiten van de ORV zeer lastig is.”

Dit wordt veroorzaakt door een terughoudend optreden van hypotheekverstrekkers, aldus D&O. “Wij krijgen te veel berichten waaruit blijkt dat of hypotheekverstrekkers in eerste instantie weigeren aan deze overdracht mee te werken dan wel doorlooptijden van meerdere maanden kennen om het verzoek af te handelen.” D&O zal zelf een onderzoek hierover houden onder haar relaties. “Mochten de resultaten hiervan corresponderen met de signalen die we ontvangen, dan zullen we deze resultaten onder de aandacht brengen van relevante organisaties met het verzoek hieraan aandacht te schenken. Uiteraard zullen we dan ook de resultaten publiceren.”

Reageer op dit artikel