nieuws

Bas Millenaar gaat weg bij de Hypotheker

Financiële planning

Bas Millenaar vertrekt bij de Blauwtrust Groep, de holding van De Hypotheker, Quion en Hypotrust. Het heeft niets te maken met het vertrek van Paul van der Meijs van de Hypotheker, zegt Millenaar.

Bas Millenaar gaat weg bij de Hypotheker

Op 31 oktober is er een afscheidspartij van de vertrokken Paul van der Meijs van De Hypotheker. Tot verrassing van velen stond ook de naam van Bas Millenaar op de uitnodiging voor het afscheidsevent. Ze zwaaien tegelijk af. Een persbericht over mijn vertrek is nog niet uitgestuurd, zegt Bas Millenaar, die sinds een paar jaar projecten deed voor de Blauwtrust Groep, de holding van De Hypotheker, Quion en Hypotrust.

Maar waarom gaat hij? Millenaar reageert vanaf zijn vakantieadres in Spanje: “Ik ben 62 en werk al 42 jaar in de financiële dienstverlening. Ik was wel klaar met de vergaderingen. De commissarissen wilden dat ik bleef, maar ik wil wat anders.”

En: “Nee, mijn beslissing heeft niets te maken met het vertrek van Paul van der Meijs. We kennen elkaar al heel lang en ik vind hem een goede vent.”

Actief
Hij zegt dat hij wel actief blijft in de sector, maar dan nog maar drie dagen per week. Op de vraag of de Hypotheker wel zonder hem kan, zegt hij: “Het is zo’n sterk merk, dat overleeft alles. We hebben er ook heel hard aan gewerkt.”

Hij zegt dat hij zich vooral een “marketingman” voelt die “eenzijdig gedeformeerd” is doordat hij al zo lang in hypotheken zit. Millenaar heeft 15 jaar bij de Hypotheker gewerkt. Paul van der Meijs vertrok onlangs onverwacht, na 3,5 jaar de Hypotheker te hebben geleid.

Reageer op dit artikel