nieuws

Bank of Scotland met nieuwe naam terug op hypotheekmarkt

Financiële planning

Bank of Scotland gaat eind dit jaar in Nederland verder onder een nieuwe naam: Lloyds Bank. Dan start ook een rebrandingcampagne. De hypotheekverstrekker had haar Nederlandse hypotheekactiviteiten vijf jaar lang op een laag pitje staan, maar zegt terug te zijn op de markt met scherpe tarieven voor onder andere NHG-hypotheken.

Bank of Scotland met nieuwe naam terug op hypotheekmarkt

Marketingmanager Michiel van der Linde vertelt dat de naamswijziging te maken heeft met het samengaan in 2009 met Lloyds Banking Group, de grootste consumentenbank van het Verenigd Koninkrijk. “De naam Lloyds Bank zullen we steeds meer gaan gebruiken, ook in Nederland hebben we gekozen voor een rebranding. Voor de spaardersmarkt is dat al eerder gebeurd. Het voordeel is dat we dan ook van de verwarring met RBS af zijn, Royal Bank of Scotland.”

Rente
De Nederlandse activiteiten focusten zich de afgelopen jaren op de spaardersmarkt, zegt Van der Linde. “We waren van 1999 tot 2008 erg actief op de hypotheekmarkt, in de beste jaren hadden we een marktaandeel van zo’n 3 procent in new business. Onze hypotheekactiviteiten stonden sinds de crisis op een laag pitje, maar we zijn wel altijd doorgegaan. Je ziet nu absoluut weer een kentering in het aantal aanvragen, en wij zijn dus weer terug in de hoogste regionen. Of de laagste, als je kijkt naar rente. Op tien jaar vast met NHG bieden wij de scherpste rente.”

Distributie
Qua distributie zal er niet veel veranderen, zegt de marketingmanager. “We blijven via internet hypotheken aanbieden, maar we hebben ook ons netwerk met serviceproviders en hypotheekketens in leven gehouden. Daar gaan we weer mee verder. Je ziet wel dat de markt zich is blijven ontwikkelen de afgelopen zes jaar, als je kijkt naar ketenintegratie en efficiënt werken.”

Reageer op dit artikel