nieuws

Yarden verkiest Gouden Oor boven Keurmerk

Financiële planning

Yarden heeft met ingang van 1 augustus vrijwillig uit het register van het Keurmerk Klantgericht Verzekeren laten halen. De uitvaartverzekeraar wilde niet langer investeren om aan de groeiende normen van het Keurmerk te voldoen en kiest ervoor om het keurmerk Gouden Oor te hanteren.

Yarden verkiest Gouden Oor boven Keurmerk

“We hadden al het Gouden Oor, dat meer aansluit op onze wensen”, reageert Ron Bavelaar, directievoorzitter van Yarden. “Het Gouden Oor zit meer op de klant dan het Keurmerk.” Omdat Yarden niet twee keurmerken wenste te onderhouden, wilde de verzekeraar een keuze maken. Die viel op het Gouden Oor. Bavelaar: “Dat was voor ons meer senang, omdat het ook een onafhankelijke partij is. En ze luisteren meer naar de wensen van de klant.”

Investeringen
Een reden om het Keurmerk niet langer te voeren was voor Yarden het toenemende aantal normen waaraan de dragers moeten voldoen. “Je moet zoveel zaken gaan inregelen en veel investeringen doen. Het is niet dat we tegen het Keurmerk zijn, maar we moesten zoveel investeren dat de opbrengst daar niet meer tegenop woog. En we vonden twee keurmerken ook te veel.”

Reageer op dit artikel