nieuws

Bijna een vijfde van de Nederlanders wil binnen een jaar verhuizen

Financiële planning

Zeker 16% van de Nederlanders wil binnen nu en een jaar een andere woning betrekken. Voor 5% geldt dat zij al actief op zoek naar een nieuwe woning. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau GfK in opdracht van BLG Wonen.

Bijna een vijfde van de Nederlanders wil binnen een jaar verhuizen

Daarnaast geeft 2% aan al bezig te zijn met de aankoop van een nieuwe woning. Daar tegenover staat een groep van 9% die wel wil verhuizen, maar nog niet de markt op is gegaan om een nieuwe woning te zoeken. De voornaamste reden om te verhuizen is een te klein woonoppervlakte, zegt 24% van de ruim 1400 ondervraagden. De buren zorgen bij 20% voor ontevredenheid. Een goede ligging (34%) en voldoende aanbod van voorzieningen in de buurt (18%) zijn factoren die juist voor tevredenheid zorgen.

Jongeren
GfK trekt ook de conclusie dat er een verband ligt tussen de leeftijd en de verhuisdrang. Die wordt steeds minder naarmate de leeftijd omhoog gaat. Uit het onderzoek blijkt dat 31% van de jongeren van plan is om te gaan verhuizen. In de leeftijdscategorie 60 tot en met 70 jaar ligt deze verhuiswens nog maar op 6%.

Reageer op dit artikel