nieuws

Nu ook huurwaarborg voor verhuur onder Leegstandwet

Financiële planning

Nationale Waarborg en Overbruggingsverhuur.nl hebben gezamenlijk de huurwaarborg geïntroduceerd. Voor een betaling van €6 per maand is een verhuurder die zijn te koop staande huis onder de Leegstandwet verhuurt verzekerd van de maandelijkse huur.

Nu ook huurwaarborg voor verhuur onder Leegstandwet

De partijen zijn het initiatief gestart omdat in de praktijk bij Overbruggingsverhuur.nl, dat huizen onder de Leegstandwet verhuurt, blijkt dat huurders niet altijd aan hun huur voldoen. In dat geval kan de verhuurder de huurwaarborg aanspreken, waarna Nationale Waarborg een vordering heeft op de huurder voor het uitgekeerde bedrag.

Adviseur
Nationale Waarborg spreekt van een uitgelezen kans voor hypotheekadviseurs om een twijfelende koper toch overstag te krijgen. “Bijna elke adviseur heeft weleens een gesprek met een klant die wel wil kopen maar dit nog niet aandurft uit angst voor dubbele lasten wanneer de huidige woning niet (snel genoeg) verkocht wordt. De klant zet zijn plannen voor het kopen van een nieuwe woning voorlopig in de ijskast en de adviseur hooft op korte termijn geen vraag om hypotheekadvies van deze klant te verwachten. Wanneer de adviseur de klant in het gesprek echter op de mogelijkheid van tijdelijke verhuur met huurwaarborg wijst en dit tot een aankoop van een nieuwe woning leidt, is de kans groot dat deze tevreden klant ook het hypotheekadvies door deze adviseur laat regelen.”

Reageer op dit artikel