nieuws

Legal & General stapt uit markt banksparen

Financiële planning

Legal & General stapt uit markt banksparen

Legal & General trekt zich terug als aanbieder van bankspaarproducten. De concurrentie in die markt spitst zich vooral toe op aan- en verkoopkosten en beheersfees. Voor die strijd heeft de Hilversumse levensverzekeraar onvoldoende schaalgrootte. “De adviesbehoeft van klanten voor deze producten is beperkt gebleken.”

“De markt voor bankspaarproducten wordt door het provisieverbod gedomineerd door banken die deze producten grotendeels direct aanbieden”, aldus algemeen directeur Arno Dolders. De adviesbehoefte van klanten bij bankspaarproducten is beperkt gebleken, zegt hij. “De concurrentie spitst zich daarom in toenemende mate toe op de hoogte van aan- en verkoopkosten en beheersfees. Omdat perspectief op voldoende schaalgrootte ontbreekt, kan Legal & General voor consumenten op langere termijn een onvoldoende prijs/prestatie leveren. Zeker ook gezien onze keuze om niet als direct writer deze spaarmarkt te willen betreden, hebben we besloten onze bankspaaractiviteiten te beëindigen.”

Focus
Legal & General gaat zich weer volledig concentreren op het verzekeren van adviesgevoelige producten: overlijdensrisicoverzekeringen, beleggingsverzekeringen en collectief pensioen. Dolders: “De adviesbehoefte van consumenten zal toenemen. Keer op keer zien we dat de politiek keuzes maakt die de facto betekenen dat de burger zelf meer eigen verantwoordelijkheid moet nemen voor zijn financiële welzijn. Aanreiken van inzicht en helpen goede keuzes te maken zal daarmee een belangrijke en naar onze verwachting groeiende markt worden. Verzekeraars en onafhankelijke adviseurs kunnen daar veel waarde bieden.”

Reageer op dit artikel