nieuws

AFM legt Staal Participaties last onder dwangsom op

Financiële planning

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft op 24 april 2014 een last onder dwangsom opgelegd aan Staal Participaties N.V. De toezichthouder legt deze maatregel op omdat het bedrijf vooralsnog niet voldoet aan informatieverzoeken over zijn activiteiten.

AFM legt Staal Participaties last onder dwangsom op

De AFM vermoedt dat Staal Participaties (waaronder Staal Participaties en Staal Vastgoed Participaties) effecten heeft aangeboden aan consumenten, of nog steeds aanbiedt, zonder een door de toezichthouder goedgekeurde prospectus. Via Staal Participaties kunnen consumenten investeren in Duits onroerend goed en mogelijk biedt het bedrijf effecten aan. De AFM heeft Staal gevraagd  om een toelichting op de activiteiten. Ook wil zij afschriften ontvangen van de standaardovereenkomsten die participatiehouders met Staal Participaties sluiten. Op basis hiervan wil de AFM vaststellen of de wet wordt overtreden.

Staal Participaties heeft de gevraagde informatie niet binnen de gestelde termijn geleverd en moet daarom verplicht een dwangsom betalen. De dwangsom bedraagt € 5.000 per dag vanaf 9 mei tot een maximum van € 50.000.

Reageer op dit artikel