nieuws

Legal & General heeft ORV met maandelijkse uitkering

Financiële planning

Onder de naam Nabestaanden Polis introduceert Legal & General een overlijdensrisicoverzekering, waarbij de uitkering niet in de vorm van een eenmalige kapitaalsuitkering plaatsvindt maar naar keuze per maand of per jaar. Het offerte- en aanvraagproces is online.

Legal & General heeft ORV met maandelijkse uitkering

Belangrijk motief
“De markt van overlijdensrisicoverzekeringen is in de afgelopen jaren sterk verbonden geweest met hypothecair krediet”, aldus Arno Dolders, Algemeen Directeur Legal & General (foto). “De aflossing van de financiering van de hypotheekschuld bij overlijden van een van de kostwinners was en is daarbij een belangrijk motief om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Gegeven dit doel past het ook om de uitkering in eens te laten geschieden.”

Hoog tempo
De samenleving en dan met name de collectieve voorzieningen hiervoor, verandert echter in hoog tempo, meldt Dolders. “Overlijden van de kostwinner betekent steeds meer dat er financiële problemen gaan ontstaan die verder reiken dan alleen de aflossing van de hypotheek. Ook huurders kunnen door een overlijden van één van de kostwinners te maken krijgen met een grote impact op hun bestedingsruimte. Daarmee zal de financieel adviseur steeds meer zijn waarde bewijzen door niet alleen te kijken naar de aflossing van bestaande schulden maar ook te analyseren wat de inkomensbehoeften op langere termijn zijn.”

Levenspeil
Maandelijkse aanvulling van het inkomen past dan goed bij deze behoefte, meldt Dolders, en biedt de nabestaanden ook meer houvast dat het gewenste levenspeil op langere termijn gecontinueerd kan worden. “Wij denken wij dat inkomensbescherming een steeds belangrijker gespreksonderwerp tussen klant en financieel adviseur zal worden. Ook in de Engelse markt zien wij dat financiële ’protection’ producten steeds belangrijker worden. Wij verwachten dezelfde ontwikkeling in de Nederlandse markt.”

Reageer op dit artikel