nieuws

Knab gaat ook de zakelijke markt op

Financiële planning

Na ruim anderhalf jaar als een consumentenbank te hebben geopereerd, gaat online bank Knab vanaf vandaag ook de zakelijk markt op. Knab Zakelijk wil zich richten op de specifieke behoeften van zzp’ers en kleine ondernemingen.

Knab gaat ook de zakelijke markt op

De nieuwe rekening is, volgens Knab, ontdaan van overbodige extra’s en biedt tools voor ondernemers om geld te beheren. De behoefte hieraan wordt onderstreept door onderzoek van Direct Research onder 500 zzp’ers in opdracht van Knab. Negen op de tien ondernemers (89%) vindt zijn bank niet proactief meedenken over manieren waarop meer rendement kan worden behaald. Ook geeft één op de drie zzp’ers (31%) aan met hun huidige zakelijke rekening voor overbodige diensten te betalen.

Gemak voor ondernemers
Deze overbodige diensten heeft Knab naar eigen zeggen nu weggelaten in de zakelijke rekening. Oprichter van Knab René Frijters (foto): “In Nederland laten bijna 280.000 zzp’ers een onnodig hoog saldo op hun betaalrekening staan, waardoor ze veel rente-inkomsten mislopen. Wij wijzen klanten daar proactief op en komen met een gerichte oplossing. Zo kan door automatisch een te hoog saldo naar een spaarrekening over te boeken meer rendement behaald worden”

Aegon-dochter Knab had eerder problemen met het vinden van klanten, maar is druk doende zijn assortiment aan te passen.

Reageer op dit artikel