nieuws

Hulp bij overlijdensrisicoverzekering voor diabetici

Financiële planning

Diabetesvereniging Nederland (DVN) gaat diabetespatiënten hulp bieden bij het afsluiten van hun overlijdensrisicoverzekering. De Overlijdensrisicoverzekering Op Maat moet duidelijkheid brengen over de premies die diabetici betalen voor hun verzekering.

Hulp bij overlijdensrisicoverzekering voor diabetici

DVN biedt de oplossing, in samenwerking met Independer, aan omdat mensen met diabetes vaak langer moeten wachten op hun premieberekening. “Het kost de verzekeraar veel tijd om medische gegevens op te vragen bij huisarts of keuringsarts”, schrijft DVN. “Pas na ontvangst van die informatie maakt de verzekeraar een risico-inschatting en berekent op basis hiervan de premie.” Die premie varieert nogal, volgens DVN kan de opslag op de premie wel tot 300% bovenop de standaardpremie oplopen.

Aanvraagtraject
Dat aanvraagtraject gaat DVN met behulp van Independer omdraaien. DVN: “Eerst worden de medische gegevens opgevraagd, pas daarna worden meerdere offertes tegelijk aangevraagd. Op dat moment krijgt de aanvrager een duidelijk overzicht van de verschillende opslagen, die uiteenlopen van 0 tot 300%. Hierdoor hebben ook mensen met diabetes de mogelijkheid via een transparante vergelijking de meest gunstige overlijdensrisicoverzekering te kiezen.”

Reageer op dit artikel