nieuws

Extra aflossen op hypotheek is populair

Financiële planning

Extra aflossen op de hypotheek is het populairste alternatief voor sparen. Ruim 40% van de consumenten vindt dit de beste optie. Dat blijkt uit een enquête van nieuwssite Wegwijs onder tweehonderd bezoekers.

Extra aflossen op hypotheek is populair

Slechts 16% van de ondervraagden geeft de voorkeur aan beleggen. De keus om te beleggen, hangt samen met hoeveel risico iemand wil nemen. “De crisis ligt nog vers in het geheugen en veel mensen associëren beleggen met een hoog risico”, schrijft de site. Wegwijs.nl verwacht dat beleggen populairder wordt als de aandelenkoersen verder stijgen.

Het geld vastzetten tegen een hogere rente, vinden veel consumenten niet aantrekkelijk. Slechts 11% kiest hiervoor. Volgens de site komt dat doordat de rente op een deposito vaak maar licht hoger is dan bij een gewone rekening. Tegelijkertijd is het geld niet vrij opneembaar.

Daarnaast geeft een derde van de ondervraagden aan het geld gewoon op de spaarrekening te laten staan.

Reageer op dit artikel