nieuws

Spectaculaire stijging hypotheekaanvragen in eerste kwartaal

Financiële planning

Spectaculaire stijging hypotheekaanvragen in eerste kwartaal

Het aantal hypotheekaanvragen is in het eerste kwartaal van 2014 met 50% ten opzichte van diezelfde periode een jaar eerder. Het totaal aantal aanvragen kwam volgens het Hypotheken Data Netwerk (HDN) uit op 41.500.

Het eerste kwartaal van 2013 liep volgens het HDN slecht vanwege de crisis en gewijzigde regel- en wetgeving. Maar het aantal aangevraagde hypotheken oversteeg ook de aantallen van de eerste kwartalen van 2012 en 2011. “Het positieve sentiment in de markt vertaalt zich in goede kwartaalcijfers. Ook staat de Open Huizenroute weer voor de deur, waardoor wij hopen dat de stijgende trend de komende maanden doorzet”, zegt HDN-directeur Dorine van Basten.

Reageer op dit artikel