nieuws

Nederlanders rekenen op verbeterde woningmarkt

Financiële planning

Bijna 70% van de Nederlanders verwacht dat de huizenprijzen de komende twee jaar gaan stabiliseren of stijgen. De verwachte stijging is 3,5%.

Nederlanders rekenen op verbeterde woningmarkt

Dat blijkt uit onderzoek dat Multiscoop onder ruim 1.000 Nederlanders deed in opdracht van Obvion. Uit de rondvraag bleek ook dat stadsmensen uitgesproken optimistischer zijn over de waardestijging dan mensen buiten de stadsgrenzen. Binnen de stad wordt er 33% meer waardegroei verwacht dan erbuiten.

Hypotheekrenteaftrek

Bijna een kwart van de respondenten vindt de aangescherpte regels rond de hypotheekrenteaftrek belemmerend bij het kopen van een nieuwe woning. Bijna 40% ziet het bij moeten dragen van eigen geld als een struikelblok bij aankoop.

Reageer op dit artikel