nieuws

Klant moet zelf achter prijsdaling ORV aan

Financiële planning

De prijs van overlijdensrisicoverzekeringen blijft dalen. Onderzoek van MoneyView toont aan dat een risicoverzekering gemiddeld 4,5% goedkoper werd in 2013. De laagste premie is zelfs 10% gedaald. Sinds 2002 is de gemiddelde premie met meer dan 50% gedaald.

Klant moet zelf achter prijsdaling ORV aan

Bestaande klanten profiteren echter nauwelijks van deze dalingen, tenzij ze zelf in actie komen, zo concludeert MoneyView. De meeste verzekeraars zijn dan bereid de polis aan te passen. Vaak betaalt een klant dan wel weer advies en/of bemiddelingskosten, waardoor het premievoordeel beperkt wordt of zelfs verdampt. Slechts één verzekeraar past lopende polissen automatisch aan, als de premie daalt, aldus het onderzoeksbureau.
De 5-sterren van de MoneyView ProductRating voor flexibiliteit worden dit jaar toegekend aan Dazure (GoedIDee Nabestaandenverzekering) en aan TAF, DAK en NHP voor de Personal ORV Quantum. Datzelfde product krijgt ook de 5-sterren waardering voor prijs, evenals Delta Lloyd voor hun ORV en Erasmus Leven voor het RisicoPlan.

Reageer op dit artikel