nieuws

Fred de Jong maakt praatplaat van DVD

Financiële planning

Onderzoeker Fred de Jong en communicatiebureau Getting the picture hebben een gratis visuele versie van het standaard dienstverleningsdocument ontworpen. Door deze ‘praatplaat’ kunnen adviseurs hun klanten beeldend laten zien waaruit hun dienstverlening bestaat, welke kosten daarmee gepaard gaan en in hoeverre het advies onafhankelijk is.

Fred de Jong maakt praatplaat van DVD

Veel financieel adviseurs hebben volgens de initatiefnemers moeite om klanten te overtuigen van de toegevoegde waarde van hun dienstverlening. Het standaard dienstverleningsdocument, ontworpen om consumenten in staat te stellen adviseurs beter te vergelijken, helpt daar volgens De Jong en het communicatiebureau niet aan. "Het document is vrij abstract en gedetailleerd en nodigt voor zowel consumenten als adviseurs niet uit om er lang bij stil te staan. Met name het onderscheid tussen onafhankelijk advies en gebonden advies is niet altijd helder."

De ‘praatplaat’ moet de adviseurs helpen om de eigen toegevoegde waarde en onderscheidende kracht met de consument te bespreken. Gekozen is voor een variant gericht op een hypotheekvraag van een klant waarmee De Jong en Getting the picture willen inspelen op de verwachte opleving van de hypotheekmarkt.

De praatplaat is gratis te downloaden via http:// www.gettingthepicture.nl/financieel-advies/

Reageer op dit artikel