nieuws

Ambtenaren wel snel met afbetalen

Financiële planning

Ambtenaren lopen vier keer minder vaak een betalingsachterstand op dan andere leningnemers. Dit concludeert kredietbemiddelaar Ambtenarenlening.nl uit een onderzoek waarin de betalingsachterstanden van ambtenaren in 2013 werd vergeleken met die van niet-ambtenaren.

Ambtenaren wel snel met afbetalen

In het onderzoek werd het afbetaalgedrag van (semi-)ambtenaren vergeleken met dat van andere beroepsgroepen. Waar deze laatste groep in 1% van de gevallen het afgelopen jaar een betalingsachterstand had opgelopen, daar was dit bij de ambtenaren nog geen 0,25%. Het beeld van de ambtenaar als een solide factor wordt hiermee bevestigd, stelt Anja Becker, directeur van Ambtenarenlening.nl: "De betalingsmentaliteit van ambtenaren is voorbeeldig en past goed bij de betrouwbare uitstraling die ambtenaren hebben."
Omdat ambtenaren degelijke partners zijn gebleken bij kredietverstrekking levert ze dat ook voordelen op. Becker: "Omdat ambtenaren hebben bewezen een betere betalingsmoraliteit te hebben, zijn de banken waarmee wij samenwerken bereid ambtenaren de laagste rente te geven. Het blijkt dat ambtenaren ook beter dan gemiddeld in staat zijn om hun weg te vinden in de wereld van de financiele dienstverlening. Zo kunnen ze veelal zelf bepalen welke lening goed voor ze is, zonder dat ze daarbij advies nodig hebben."
Ambtenarenlening.nl is een kredietbemiddelaar voor (semi-)ambtenaren en hun partners. Het bedrijf bemiddelt voor ambtenaren, werknemers in de zorg en welzijn, onderwijzers en de medewerkers van een select aantal stichtingen en bedrijven zoals KPN, Prorail, Achmea en Philips.
 

Reageer op dit artikel