nieuws

Webserie moet consument naar hypotheekinformatiesite trekken

Financiële planning

Obvion, Aegon, De Hypotheekshop, Vereniging Eigen Huis en Dukers & Baelemans zijn een online initiatief gestart om consumenten van informatie te voorzien over hypotheken en wonen. Het concept bestaat uit de website Kenjehypotheek.nl en een online serie waarin een familie elke aflevering te maken krijgt met een vraagstuk rondom wonen.

Webserie moet consument naar hypotheekinformatiesite trekken

Volgens de initiatiefnemers helpt Kenjehypotheek.nl consumenten met "ongekleurde en begrijpelijke informatie over wonen en de financiering van een eigen huis". Op de site staat wat consumenten over hun hypotheek moeten weten als zij een huis willen kopen, verkopen of bewonen. "Kenjehypotheek.nl legt het zonder verkooptrucs uit. Consumenten kunnen geen hypotheek afsluiten en bezoekers worden niet doorgestuurd naar geldverstrekkers of hypotheekadviseurs."
De vijf partijen zijn de site gestart omdat de financiering meestal als minst leuke onderdeel wordt gezien van het kopen van een huis. "Consumenten worden over veel voorkomende situaties geïnformeerd en weten daardoor van tevoren welke vragen ze aan hun bank of hypotheekadviseur moeten stellen. Met een goede voorbereiding kan de consument veel geld besparen, omdat de adviseur tegenwoordig de advieskosten in rekening moet brengen bij de klant." Op de site kunnen zowel starters als huiseigenaren terecht.

Webserie
Op de website is de achtdelige webserie ‘Home Sweet Home’ te volgen. "Acht mini-feelgoodmovies over het gezin Van Rapenburg waarin geluk, verdriet, verwachting en teleurstelling zich in een razend tempo afwisselen." Vandaag is de eerste aflevering te bekijken op Kenjehypotheek.nl en YouTube. Daarna komt wekelijks een nieuwe aflevering online. Aan het eind staat steeds een vraag centraal, die wordt beantwoord door expert Chris Baelemans. Deze week staan verbouwingen centraal. In de serie spelen bekende acteurs als Medina Schuurman, Isa Hoes, Kitty Courbois en Chiem van Houweninge sr. 

Reageer op dit artikel