nieuws

TAF scherpt risicopremies aan

Financiële planning

TAF heeft de tarieven voor de Personal Overlijdensrisicoverzekering met gemiddeld 10% verlaagd. "De premieverlaging is de opmaat voor meer tariefsverbeteringen die wij in januari 2014 doorvoeren met het doel ons marktaandeel te verbeteren", zo kondigt TAF aan.

TAF scherpt risicopremies aan

De premieverlaging geldt voor segmenten waarin TAF nog niet concurrerend was – met name bij hogere verzekerde bedragen – en alleen voor polissen met als risicodrager Quantum Leben. "Uit onderzoek blijkt dat mensen met een betere levensstandaard niet alleen een hogere levensverwachting hebben, maar ook een behoefte aan het afdekken van hogere risicokapitalen. We zijn in staat geweest om dit actuarieel te vertalen naar scherpere premies. Voor verzekerde bedragen boven de € 150.000 en hogere aanvangsleeftijden is de tariefsdaling in sommige gevallen spectaculair met 20% of meer", zegt TAF directeur David Jongeleen.
Meer risicodragers
De aanpassing is mogelijk omdat TAF met meerdere risicodragers werkt. Behalve Quantum Leben is Ace Europe verzekeraar achter de verzekeringen die TAF aanbiedt. Volgens Jongeleen blijft het daar niet bij: "Ik voorzie dat we daar nog verder in kunnen gaan op het moment dat er nieuwe verzekeraars toetreden tot ons generieke model. Wat ons betreft, zit er meer in het vat. In januari komen we met meer nieuws en mogelijk met een verdere aanscherping van de premies." TAF wijst op de hoge waardering die de overlijdensrisicoverzekeringen krijgen in productvergelijkingen van MoneyView.
TAF heeft al enkele maanden een ruimer onderkomen aan de Vestdijk 66 in Eindhoven. "We groeien tegen de markt in, zelfs in deze tijd van economisch zwaar weer", aldus Jongeleen.

Reageer op dit artikel