nieuws

Starter heeft zonnige kijk op woningmarkt

Financiële planning

Vier op de vijf starters op de woningmarkt gaat vol vertrouwen 2014 in, hoewel slechts 17% weet welk bedrag maximaal kan worden geleend voor een woningaankoop. Dat meldt Nationale-Nederlanden, dat onderzoek heeft laten doen door TNS Nipo.

Starter heeft zonnige kijk op woningmarkt

Meer dan de helft van de 521 ondervraagde starters denkt dat het aantal woningverkopen komend jaar zal stijgen ne 69% vindt het een goede tijd om zelf een huis te kopen. 45% is van plan om dat in 2014 te gaan doen. Voordat een huis wordt gezocht, wil twee derde de financiële zaken op een rijtje hebben. In de oriëntatiefase zoekt maar 7% een makelaar op; de meesten kijken online naar mogelijke koopwoningen. Vier op de tien hebben al wel met een adviseur gesproken; in 64% van de gevallen is dat een onafhankelijk financieel adviseur.
Van de starters denkt 28% er volgend jaar financieel opzicht op vooruit te gaan; een op de zes voorziet een verslechtering. Een op de drie maakt zich zorgen of hij wel een koopwoning kan betalen.

 

Reageer op dit artikel